7 Şubat 2017 Salı

Kaymaklı Balkabağı




Faydaları
C,B,A vitaminleri bulunur. Vücutta oluşan  İltihabın iyileşmesini sağlar. Lif oranı yüksektir işte bu yüzden tokluk hissi sağlar. Sindirim Sistemine faydalıdır. Göz Sağlığı için çok etkilidir.  Bol miktarda Potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir. Vücudumuzu mikroplardan korur, dirençli olmasını sağlar. Kansere karşı bizi  korur. Bağışıklık Sistemini güçlendirir.  İçeriğinde Nişasta, yağ, şeker, çinko, magnezyum ve beta karoten bulunur.  Balkabağı kabızlığı önler.
Kemik gelişimine katkıda bulunur. Kansızlığı giderir. Deri ve hücre yenilenmesinde oldukça etkilidir. Saçların dökülmesini  önler ve güçlü olmasını sağlar. Toksinlerin  atılmasında  kolaylık sağlar. İdrar söktürücü özelliği bulunur ayrıca Prostat büyümesini engeller. Aminoasit ve alkoloid  içerir.

Malzemeleri
600 gr balkabağı
3 su bardağı  toz şeker

Yapılışı
Balkabağı irice doğranır. Yıkandıktan sonra tenereye dizilir. Üzerine şeker dökülerek tencerenin kapağı örtülür ve böylece 5-6 saat bekletilir. Daha sonra kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine kaymak ilave edilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder