7 Şubat 2017 Salı

Etli patates

Malzemeleri 
300 gr dana eti
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı Salça
1 çay kaşığı karabiberi
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Kuşbaşı doğranan etler, suyunu çekene kadar pişirilir. Yağ ilave edilirek etler kızartılır. Soğan, sarımsak ve sivri biberler küçük küçük  doğranır. Hepsi etlerle birlikte kavrulur. Domateslerin kabuğu soyularak ufak ufak doğranır. Tencereye alınan domatesler, salça ve tuz kokusu çıkana kadar karıştırılır. En son iri doğranmış  patatesler, karabiber ve  3 su bardağı sıcak su tencereye alındıktan  sonra yemek  kısık ateşte 45 dk pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder