Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı ılık su
7 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 litre sıcak su
Yapılışı
Bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su eklenir , 30 dk bekleyip un ve tuz eklenir. Azar azar bir bardak ılık su ilavesiyle hamur yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur olunca , ufak bir kaseye su alınır . Elimizi önce suya batırıp sonra hamurdan misket kadar parçalar koparılıp avucumuzda yuvarlatılarak şekil verilir. Bir litre su kaynatılır. Yuvarladığımız köfteler suya atılıp 5 dk kaynatılır ve süzülür. Tavada zeytinyağı ile soğan kavrulur, Salça ve tuz eklenir en son köftelerle birlikte kısık ateşte 5 dk karıştırılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder