1 Şubat 2017 Çarşamba

Etli ekmek


 İç Malzemeleri
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
300 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hamuru için
1 su bardağı ılık su
Yarım paket  yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2, 5  su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapımı
Ilık suda şeker ve maya karıştırılıp 2 dk bekletilir. Geniş bir kaba un ve tuz eklenir. Yavaş yavaş mayalı su ilave edilerek hamur yoğurulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir, ılık bir ortamda kabarana kadar bekletilir.
Soğan, sarımsak, domates ve sivri biber hepsi küçük  küçük doğranır.  Geniş bir kapta kıyma, soğan, sarımsak ve baharatlarla birlikte iyice yoğrulur. En son domates ve sivri biber eklenerek tekrar yoğurulur.
Fırın tepsisi yağlanır hamurun tümü tepsiye ince bir şekilde yayılır üstünede  iç harcı döşenir. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder