29 Ocak 2017 Pazar

Ispanaklı börek


Malzemeleri
1 kg yufka
200 gr beyaz peynir
 1 kg Ispanak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
Üzerine çörek otu

Yapılışı
Yağ ve yoğurt iyice çırpılır. Yufka ortadan ikiye ayrılır. Çırptığımız karışımdan fırça yardımıyla yufkaya sürülür. Üzerine diğer yarım yufka serilir. Tekrar aynı sostan sürülür ve yufkanın uzun tarafına ıspanaklı, pul biberli ve peynirden oluşan iç malzeme resimdeki gibi dizilir , kenarları kıvrılarak sigara böreği gibi sarılır. Kalın sigara böreğimiz ortadan ikiye bükülürek yağlanmış tepsiye dizilir. Tüm yufkalar aynı şekilde sarılır üzerine çırpılmış yumurta  sürülür. En son  çörek otu  serpilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder