Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
2 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 adet salatalık turşusu
1 adet salatalık
1 adet domates
1 dal taze soğan
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar eşkisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı
Bulgur sıcak suda 10 dk ıslatılır. Tencereye yağ konulur. İnce doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur. Salçalar ilave edilir. Kokusu çıkana kadar karıştırılır. Baharatlar eklenir. Diğer malzemelerin tümü ince ince doğranır. Geniş bir kapta bulgur, kavrulmuş soğan ve yeşillikler karıştırılır. Limon suyu ve nar ekşisi ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder