1 su bardağı ince bulgur
8 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşıgı kimyon, karabiber ve kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık su
1 litre sıcak su
Yapılışı
Geniş bir kapta , bulgurun üzerine tuz ve 1 su bardağı ılık su ile ıslatıp 20 dk bekletilir sonra tencereye yağ konulup ince doğranmış soğanlar ve sarımsakla iyice kavurulur. 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası eklenrek kokusu çıkana kadar karıştırılır. Mercimekler ayrı bir tencerede 2 su bardağı sıcak su ile pişirilir. Pişen yeşil mercimekler süzgeçten geçirilir. Soğanların üzerine tuz ,baharatlar ve yeşil mercimekler ilave edilip karıştırılır. İç harcı soğumaya bırakılır.
Önceden ıslattığımız bulgurun içine un ilave ederek 1 çay bardağı ılık suyla iyice yoğurulur. Ele yapışmayan hamur kıvamına geldiğinde köfte yapımına başlanır. Ufak bir kaseye su alınıp avucumuzu hafif ıslatarak hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp parmağınızla çevire çevire içi oyulur sonra soğumuş olan iç harcımızdan iki tatlı kaşığı kadar doldurup içli köftenin ağzını elimizde çevire çevire kapatıp limon şekli verilir. Tüm köftelerin bitiminde tencereye 1 litre sıcak su koyulup iyice kaynatılır. Kaynayan suda köftelerimiz 5 dk kadar bekletip servis tabağına alınır. Bir tavada 100 gr tereyağını hafif kızartıp, haşlanmış köftelerin üzerinde gezdirilir.
Kızarmış köfte sevenler için, 100 gr tereyağında haşlanmıs köfteler çift taraflı alt üst çevrilerek kızartılır. İki şekildede servis edilir. Seçim sizin ...
yapılışı zor bir yemektir çok güzel tutturmuşsunuz inş. benimki de böyle olur
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
Sil