1/2 su bardağı arpa şehriyesi
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1 su bardağı sıcak su ile şehriyeler tencereye alınır. Kısık ateşte 10 dk suyunu çekene kadar pişirilir. Yoğurt ve yumurta bir kapta iyice çırpılır. Üzerine 2 su bardağı ılık su ve tuz ilave edilir tekrar karıştırılır. Tencereye yavaş yavaş bu karışım dökülür aynı zamanda tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Kaynadığında ocağın altı söndürülür. Bir tavada yağ ile nane kokusu çıkana kadar kavrulur ve nane sosu çorbayla karıştırılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder