Yarım kg yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Çörek otu
1 yumurta
İçi İçin
Yarım demet maydanoz
300 gr peynir
Yapılışı
Tüm yufkalar 4 e bölünür. Kesilen yufkalardan birine yağ ve yoğurtla çırptığımız karşımdan fırça yardımıyla sürülür. Yufkamızın geniş kısmını parmağımızla çekip büzgü yapılır. Kelebek misali iki kanatı yana getirip birleştirerek içine peynir maydanoz karışımından koyup sarılır. Üzerine bir yumurta çırpıp sürülür ve çörek otu atılır. Önceden ıstılmıs fırında 180 derece 30 dk pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder