10 Ocak 2017 Salı

BÜZGÜLÜ YUFKA


Malzemeler
Yarım kg yufka  
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Çörek otu
1 yumurta  

İçi  İçin
Yarım demet maydanoz
300 gr peynir

Yapılışı

Tüm yufkalar 4 e bölünür. Kesilen yufkalardan birine yağ ve yoğurtla çırptığımız karşımdan  fırça yardımıyla sürülür. Yufkamızın geniş kısmını parmağımızla çekip büzgü  yapılır. Kelebek misali iki kanatı yana getirip birleştirerek  içine peynir maydanoz karışımından koyup sarılır. Üzerine bir yumurta çırpıp sürülür ve çörek otu atılır. Önceden ıstılmıs fırında 180 derece 30 dk pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılır. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder