1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Su ve şeker tencereye konulur, 20 dk kısık ateşte kaynatılır. Limonun suyu ilave edilip ılımaya bırakılır.
Yapılışı
Geniş bir kapta yumurtalar ve şeker iyice karıştırılır. Üzerine yoğurt yağ ve eklenir çırpmaya devam edilir en son un, irmik kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır sonra yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk, üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilık revaninin üzerine ılık şerbet gezdirilir. Şerbetin çekmesi beklenir. Üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder