10 Ocak 2017 Salı

REVANİ


Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1/2 su  bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Şerbeti için  

3 su bardağı şeker
3 su  bardağı su
1/2 limon suyu
Su ve şeker  tencereye konulur, 20 dk kısık ateşte  kaynatılır. Limonun suyu ilave edilip ılımaya bırakılır.

Yapılışı  

Geniş bir kapta yumurtalar ve şeker iyice karıştırılır. Üzerine yoğurt yağ ve eklenir çırpmaya devam edilir en son un, irmik  kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır   sonra yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk, üzeri kızarana kadar pişirilir.  Ilık revaninin üzerine ılık  şerbet gezdirilir. Şerbetin çekmesi beklenir. Üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder