8 Ocak 2017 Pazar

ŞEHRİYELİ PİLAV


ŞEHRİYELI PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler          

           

  • 1 su bardağı pirinç            
  • 1 su bardağı arpa Şehriye        
  • 3  su bardağı sıcak su
  • 20 gr tereyağı veya sıvı yağ      
  • 1 tatlı kaşığı  tuz

    
 YAPILIŞI  

Pirinçler bir kapta 1 saat kadar ılık suda bekletilir. Tencerede yağ eritilir. Şehriyeler  kızarmaya başlayana kadar sürekli karıştırılır. Kızarınca pirinçler ve  tuz ilave edilir. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirilir.  Tamamen suyunu çektiği zaman  dinlenmeye bırakılır. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder