MALATYA USULÜ ISPANAKLI ÇORBA
Malzemeler:
6-8 kişilik
Bulgur Köftesi için
- 1 çay bardağı köftelik ince bulgur
- 1 çay bardağı ılık su (ıslatmak için)
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Yemek için:
- 250 gram ıspanak ince doğranmış
- 1 çay bardağı kadar haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 su bardağı sıcak su
- Birer çay kaşığı tuz karabiber ve pul biber
- Bir su bardağı bulgur köftesi
Bulgura ılık su eklenip bekletilir.
Yaklaşık yarım saat sonra un ve tuz atılır. Yarım çay bardağı su kullanarak köfte hamuru yoğrulur. Ele yapışmayan hamur elde edilir. Bir kaseye elinize hamur yapışmaması için su konulur. Kasedeki suyla avucunuzu ıslatarak hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içiyle yuvarlanır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
Bir tencereye yağ , doğranmış soğan ve sarımsak konulur . Kızarana kadar kavrulur. Salça eklenir (dilerseniz bir çay kaşığı biber salçası eklenebilir). Baharatlar ve 3 su bardağı sıcak su eklenir.
Su kaynamaya başlayınca mercimekler ve nohutlar eklenir. Ispanakların sapları temizlenip ince ince doğranır. Tencereye önce ıspanaklar peşinden bulgur köfteleri ilave edilir.
20 dakika kısık ateşte kaynatılıp dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Kış için hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemeği haftada bir gün pişiriyorum. Değişik lezzetler tatmak istiyorsanız denemenizi öneririm. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder