12 Ocak 2017 Perşembe

ETLİ NOHUT

Malzemeler  

400 gr Nohut (geceden ıslatılmış)
200 gr kuş başı dana eti
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı Salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı  sıvı yağ
1 tatlı kaşığı  kekik
3-5 adet kurutulmuş  acı biber
3 bardak sıcak su  

Yapılışı

Tencereye et konur, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Sıvı yağ ilave edilir, etler kızarmaya başlayınca doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Salça, tuz ve  kekik ilavesiyle güzelce karıştırılır. Nohut, acı biber ve sıcak  su eklenir, kısık ateşte 45 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder