19 Ocak 2017 Perşembe

Zeytinyağlı Brüksel Lahana

Faydaları  
Düşük kalorilidir.  
İdrar söktürür
Diş ve diş etini korur  
Spermleri artırır ve hamileliği kolay kılar.
Kemikleri güçlendirmek için  iyidir  
Kolesterolu düşürür  
Sindirim sistemini düzenler
Alzheimerı önlemede yarar sağlar
Bağışıklık Sistemini korur
Hamilelik döneminde bebeğin zekasına  iyidir. Kan yapar. Prostat, rahim, kolon kanseri, mide ve akciğer kanseri riskini azaltıyor. Katarakt oluşumunu önler. Kalp hastalıklarını en aza indirir. Yüksek tansiyonu düşürür ve dengede tutar.
 
Malzemeleri

500 gram Brüksel lahana
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay  kaşığı tuz ve pul biber
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı su

Yapılışı  

Havuçlar küp doğranır. Zeytinyağı ile kavrulur. Doğranmış  soğanlar ve tuz ilave edilir. Soğanlar kızarınca Salça ve pul biber atılır, kısık ateşte kokusu çıkana kadar karıştırılır. Brüksel lahanalarını da ekleyerek sıcak su dökülür. Kısık ateşte 30 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder