A,B,C,E vitaminleri bulunur.
Erken yaşlanmayı önler.
Göz sağlığına iyi gelir.
Alzheimer Hastalığına iyi gelir.
Soğuk algınlığına iyi gelir.
Bağışıklık Sistemini güçlendirir.
Eklem ağrılarını önler.
Kalp Krizi ve felç riskini azaltır.
Romatizma, gut, artrit, böbrek taşı, egzama ve cilt hastalıklara iyi gelir.
Toksinlerden arındırmak için iyidir.
Kanı temizler.
Kara lahana kavurması
Malzemeleri
1 demet kara lahana
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve pul biber
Yapılışı
1 demet kara lahana temizlenir ve ince şekilde doğranır. Tencereye alınıp suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın ayrı bir tavada doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağı ile kavrulur. Tuz ve pul biber eklenir. Suyu çekilmiş lahanayı, kızarmış soğanların üzerine alınıp kısık ateşte 15 dk kavrulur. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder