19 Ocak 2017 Perşembe

Ispanak Yemeği


Malzemeleri
400 gram ıspanak
1 yemek kaşığı Salça
1 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz ve pul biber
2 yemek  kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç

Yapılışı

Zeytinyağı ile Soğanlar kavrulur. Salça, tuz ve pul biber ilave edilir, kokusu çıkana kadar karışyıtılır. Ispanaklar, pirinç  ve sıcak suyuda katıp,  kısık ateşte 20 dk pişirilir.

Ispanağın Faydaları

A,C, E,B vitamini bulunur.  İçerisinde;
Protein deposu, iyot mineralleri, fosfor, magnezyum ve demir bulunur. Vücuda dayanıklılık ve kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Kansızlık, kalp, damar hastalıkları, soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına iyi gelir. Yüksek tansiyon, felç, yara ve yanıkların iyileşmesini sağlar. Kemik ve diş sağlığına etkilidir. Kolesterolü düşürür ve şeker hastalığına fayda sağlar. İdrar söktürücü ve hemoroide iyi  gelir. Diş çürümelerini önler. Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir. Sindirimi kolaylaştırır. Yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder