8 Ocak 2017 Pazar

TAVUKLU SEBZE YEMEĞİ

Tavuklu Sebze Yemeği


MALZEMELER


  • 250 gr  dogranmıs tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatli kaşığı domates salçası, 1çay kaşığı biber salçası 
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı toz biber ve tuz
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı pul biber ve 1 diş sarımsak 

  • YAPILIŞI (4 kisilik)

Tencere, kısık ateşte ocağa konulur. Etler suyunu çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ eklenir. Etler kızarınca, ince doğranmış soğan ve sarımsak kavurulur. Sivri biber üzerine atılır hafif Kızarana kadar karıştırılır.  Salçayı kokusu çıkana kadar   karıştırılır, sırasıyla  doğranmış havuç, domates, patatesi ve  bezelyeleri atılıp üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzunu, pul biberini ekliyerek  kısık ateşte 40 dk pisirilir. Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder