Tavuklu Sebze Yemeği
MALZEMELER
- 250 gr dogranmıs tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük patates
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatli kaşığı domates salçası, 1çay kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı toz biber ve tuz
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı pul biber ve 1 diş sarımsak
- YAPILIŞI (4 kisilik)
Tencere, kısık ateşte ocağa konulur. Etler suyunu çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ eklenir. Etler kızarınca, ince doğranmış soğan ve sarımsak kavurulur. Sivri biber üzerine atılır hafif Kızarana kadar karıştırılır. Salçayı kokusu çıkana kadar karıştırılır, sırasıyla doğranmış havuç, domates, patatesi ve bezelyeleri atılıp üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzunu, pul biberini ekliyerek kısık ateşte 40 dk pisirilir. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder