14 Ocak 2017 Cumartesi

Yeşil mercimekli bulgur pilavı

Malzemeler
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı  yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı  tuz
2 yemek kaşığı  sıvı yağ
2 su bardağı sıcak  su

Yapılışı
Yeşil mercimekler tencereye alınır bir bardak suyla kısık ateşte pişirilir. Mercimekler  piştiğinde bulgur ilave edilip, yağı , tuzu ve 2 bardak kaynamış  su konulup kısık ateşte suyu çeken kadar pişirilir.

Yeşil Mercimeğin  Faydaları  

Kansızlığı giderir  
Kan akışını hızlandırır
Hazmı kolaylaştırır
Kolesterolu düşürür
Tokluk sağlar
Kalp ve damar sağlığını korur
Yorgunluğu giderir
Gözler için faydalı olur
Bağışıklık Sistemini  güçlendirir
Enerji verir
Zindelik sağlar
Anne sütünü artırır
Vitamin ve mineraller yüksek bulunur
Şeker hastalığından korur
Lifli besindir
100 gr yeşil mercimek 100 gr etle eşdeğerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder