Malzemeler
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Yeşil mercimekler tencereye alınır bir bardak suyla kısık ateşte pişirilir. Mercimekler piştiğinde bulgur ilave edilip, yağı , tuzu ve 2 bardak kaynamış su konulup kısık ateşte suyu çeken kadar pişirilir.
Yeşil Mercimeğin Faydaları
Kansızlığı giderir
Kan akışını hızlandırır
Hazmı kolaylaştırır
Kolesterolu düşürür
Tokluk sağlar
Kalp ve damar sağlığını korur
Yorgunluğu giderir
Gözler için faydalı olur
Bağışıklık Sistemini güçlendirir
Enerji verir
Zindelik sağlar
Anne sütünü artırır
Vitamin ve mineraller yüksek bulunur
Şeker hastalığından korur
Lifli besindir
100 gr yeşil mercimek 100 gr etle eşdeğerdir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder