21 Ocak 2017 Cumartesi

Yumurtalı Karnabahar






Faydaları
A, B1,B2,C ve E vitaminleri bulunur.
Kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum,  sülfür, silisyum, klor ve demir bulunur.
İdrar söktürür.
Mide hastalıkları riskini azaltır.
 Toksinlerden arındırma özelliği  vardır.
Karaciğer ve şeker hastalığına iyi gelir.
Kalp için faydalı ve cinsel gücü artırır.
Obezite riskini azaltır. Folik asit kaynağıdır.

Yumurtalı  Karnabahar
1 ufak karnabahar
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı
Karnabahar, dallarından ayrılarak  tencerede 2 bardak suyla 15 dk kısık ateşte  haşlanır. Tavada yağ ısıtılır ve yumurta baharatlarla çırpılır. Karnabahar önce yumurtaya sonra una bulanır ve tavada kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder