1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık su
7 -8 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için; 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı un
Üzerine nane ve pul biber serpilir
Yapılışı
Geniş bir kapta bulgur 1 su bardağı ılık suyla ıslatılır. 20 dk bekletilip üzerine un, tuz ve 1 çay bardağı ılık su eklenip yoğrulur. Elimize yapışmayan hamur kıvamına gelene kadar biraz un biraz ılık su ilave edilebilir. Küçük bir kaseye su koyarak elimizi hafif ıslatıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı şekiller elde edilir.
Tenceredeki bir litre kaynamış suda yaptıgımız bilik köfteler 3-5 dk kaynatılır. süzgeçli kaşık yardımıyla bir tabağa alınır. Ufak bir kasede yumurta ve un iyice çırpılır. Köfteler çift yönlü batırılıp, kızgın yağda kızartılır üzerine pul biber, nane gezdirilir. Yanında sıcak çay iyi gider. Afiyet olsun
çok lezzetli görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilSağolun
YanıtlaSil