Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Şerbeti İçin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Yapılışı
Geniş bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve tere yağ ilave edilir. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilen kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derece fırında 20 dk pişirilir.
Sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp servis tabağına alınır. Üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder