1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Patatesli İç
Önce patatesler soyulur. Yıkadıktan sonra ufak ufak (soğan doğrar gibi) doğranır. Tencereye 1 yemek kaşığı kadar yağ koyup doğranmış soğanlar kavrulur. Kızarınca soğanın üstüne patatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir. Maydanozlar ince doğranır ve patateslerle karıştırılır.
Börek Yapılışı
Yufka ortadan ikiye bölünür, yarısına yağ yoğurt karışımından fırça yardımıyla sürülür. Üzerine diğer yarısını koyup aynı işlem yapılır daha sonra kestiğimız yufkanin geniş kısmına iç harcımızı uzun şekilde koyup sigara böregi gibi sararak ortadan ikiye kıvırılık. Önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürdükten sonra çörek otu serpilir. 180 dereceli fırında 30 dk kadar üzeri kızarınca çıkarılır. Not:
Böreğin üzerine varsa yumurta yoksa yoğurt sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder