10 Ocak 2017 Salı

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler

Yarım kg yufka
1 çay  bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 adet  patates
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 adet yumurta        

Çörek  otu
Tuz ve  karabiber

 Patatesli İç

Önce patatesler soyulur. Yıkadıktan sonra     ufak ufak (soğan doğrar gibi) doğranır. Tencereye 1 yemek kaşığı kadar yağ koyup doğranmış soğanlar kavrulur. Kızarınca soğanın üstüne patatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir. Maydanozlar ince doğranır ve patateslerle  karıştırılır.  

Börek Yapılışı

Yufka ortadan ikiye bölünür, yarısına yağ yoğurt karışımından fırça yardımıyla sürülür. Üzerine diğer yarısını koyup aynı işlem yapılır daha sonra kestiğimız yufkanin geniş  kısmına iç harcımızı uzun şekilde koyup sigara böregi gibi sararak ortadan ikiye kıvırılık.   Önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürdükten sonra çörek otu serpilir.  180 dereceli fırında 30 dk kadar üzeri kızarınca çıkarılır. Not:
Böreğin üzerine varsa yumurta yoksa yoğurt sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder