Malzemeleri
Kıyma sosu için;
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı biber Salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
2 adet sivri biber
Makarna için;
1 paket kalem makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Makarnalar, 1 litre sıcak suya atılır 15 dakika pişirilir ve süzülür. Tencereye 2 yemek kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Süzülen makarnalar tuz ve yağ ile iyice karıştırılır.
Kıyma Sosu
Bir tavada kıymalar suyunu çekene kadar kavrulur. Kızarmaya başlayınca doğranmış soğan ve sarımsak üzerine atılır. Kısık ateşte 5 dk karıştırılır. Sonra ufak kıyılmış sivri biberler atılır . Onlarda hafif pembeleşince biber Salçası ,tuz ve tüm baharatlar ilave edilir kısık ateşte 5-6 dakika karıştırılır. En son bir tabağa makarna alınır üzerine kıymalı sos eklenir Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder